19-ти МЕЃУНАРОДЕН САЛОН НА СТРИП
ВЕЛЕС 2022

Види повеќе
Book Mockup

За Нас

Стрип центар на Македонија со седиште во Велес е формиран во 2002 како продолжение на ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЉУБИТЕЛИ НА СТРИП “СТРИП АРТ” (формиран во 1995 г). Истиот има за цел...

Прочитај повеќе

Последни изданија

Book Mockup

Библиотека

Стрипот е љубов која кога еднаш ќе се вкуси не престанува никогаш, па така меѓу стрипаџиите ќе ги најдете и најголемите колекционери. Стрип центар на Македонија негувајќи ја 9тата уметност во својот библиотечен фонд има колекција од 6000 наслови.